Hår Oliering for Begyndere – Den Vigtigste Information

I majoriteten af asiatiske lande, er den mest populære metode til hårpleje hår oliering. Det er en naturlig og billig måde at vedligeholde smukt hår. Metoden kan frit modificeres for at justere den til dine behov og de effekter du ønske at opnå. Indtil alle kvinder i verden har prøvet den, er den stadig værd at beskrive.

I flere måneder, har hår oliering været et varmt emne der er blevet udvalgt af de største kosmetikmærker. Der er et bredt udvalg når det angår naturlige hårolier. Koldpressede fra forskellige planter, der er så alsidige at vi kan vælge mellem mere end 150 olier.

Det er på tide at lære lidt mere om hår oliering!

HÅR OLIERING – lang historie kort, så er det en forskønnende behandling der er baseret på påføring af olien til håret for at forbedre håret tilstand, genoprette glans og blødhed. Der er en bred vifte af metoder til hvordan du kan påføre olien. Dog er den vigtigste ting at matche den til strukturen af dit hår. Fortsæt med at læse for at lære mere om hår porøsitet.

Hår Oliering

Hvorfor er hår oliering så effektivt?

Det virker så godt fordi det giver håret essentielle fedtsyrer, antioxidanter, vitaminer og phytosteroler. Menneskehår er lavet af keratinfibre og dækket med et beskyttende lag af kutikula, der er bundet af fedtsyrer. Det er derfor at hår oliering er den ideelle metode til at genopbygge håret da den forsegler kutikula, udglatter og styrker den naturlige beskyttelse. Dog er det ikke alt, da fedtsyrer også er essentielle for ordentlig funktion af det hydrolipide lag. Hårolie beriger det med værdifulde ingredienser og styrker beskyttelsen af hår og hovedbund, f.eks. mod tab af fugt. Derudover, takket være de forskellige indhold af ETA’er, kan olierne have større eller mindre molekyler og dermed bedring absorbering i hår med forskellige porøsiteter. Disse er de eneste plejeingredienser der kan matches til hårstrukturer.

Bemærk! Hår oliering har også en bagside. Det er en tidskrævende proces at gradvist opdage de bedste løsninger, vælge de mest effektive metoder og mest passende olier. Alt skal prøves ved ‘hit and miss’-metoden, selvom der er nogle regler vi kan bruge i begyndelsen af vores eventyr med olier.

Hår Oliering – Effekter

Hvad kan du præcist forvente med hyppig brug af naturlige hårolier? En komplet ændring, selvfølgelig for det bedre. Dog skal du huske at de bedste resultater giver olier der matcher strukturen af håret – porøsiteten. Ved at påføre hårolier ordentligt, kan vi være sikre på at:

 • håret vokser hurtigere og stopper med at falde ud,
 • niveauet af fugt bliver balanceret
 • håret er meget mere jævnt, blødt og skinnende,
 • skæl og overdreven fedtethed bliver begrænset,
 • hår-skader bliver genopbygget og regenereret,
 • det styrker den naturlige beskyttende barriere i håret,
 • håret er lettere at frisere, style og tørrer hurtigere.

Selvfølgelig vil en hårolie ikke garantere alt dette, så hår oliering bør differentieres afhængigt af det produkt du vil påføre. Det er bedst at bruge flere forskellige olier, kombinere dem eller købe klargjorte olieblandinger.

Metoder til Hår Oliering

Hårolier tilbyder en masse metoder for brug, der frit kan kombineres og justeres, afhængigt af hvor meget tid vi har, hvad vi har brug for eller hvor hurtigt olien vi bruger bliver absorberet. De mest populære metoder for hår oliering er helt sikkert:

 • Tør Hår Oliering – som er en måde hvor olier bliver påført til tørt hår i et par minutter, en time eller mere, før vask (for intensiv behandling eller efter vask (for udglatning og tilføjelse af glans);
 • Våd Hår Oliering – er en lignende metode til den forgående, bortset fra at olien påføres til fugtigt hår før eller vask, men før føntørring;
 • Oliering natten over – dette er bestemt den mest intensive hårbehandling, som består af at påføre olien til håret og hovedbunden natten over, og vaske det ud den næste dag;
 • Oliering i en skål – nok den mindst populære metode for hår oliering da den er ret tidskrævende. I dette tilfælde, bliver små mængder af udvalgte olier blandet med lunkent vand i en stor skål. Derefter bliver håret lagt i blød i et par minutter;
 • Oliering med en mist – en metode til hår oliering for en blidere hårpleje eller til brug i løbet af dagen. Den består af at blande en olie af den præference med vand eller hydrolat af blomster og spraye det med en speciel forstøver.
Hvor ofte bør du bruge hårolier?

Hårolier er helt naturlige så du kan påføre dem uden nogen begrænsninger. De kan bruges, for eksempel, en gang om ugen eller som en behandling natten over, de kan endda påføres i håret på daglig basis. Man regner med at olier bør bruges ved hver hårvask, der differentierer metoderne til oliering. Efter et par uger, bør man udføre en dybdegående rens af hår og hovedbund med stærkere rensende produkter for at komme af med rester af olier der kan forblive efter oliering og akkumulere i folliklerne.

Hvordan vasker man hårolie ud?

Dette er et spørgsmål der ofte opstår i majoriteten af online fora. Primært fordi hårolier virker fedtede og svære at vaske af. I praksis, ser dette dog anderledes ud. Lettere olier, for eksempel, der bruges i små mængder på vådt hår efter vask, behøver slet ikke at blive vasket ud. Så længe at de er ordentligt matchet til typen af håret, vil de absorberes godt og efterlade en fløjlsagtig glød og blødhed på håret. Disse tykkere og rigere olier kan nemt vaskes ud med en normal shampoo, samt en mild uden SLS. Nogle gange er det dog gavnligt at vaske dit hår to gange.